Tillsammans i trädgården

När du vill bli lycklig i livet ska du skaffa dig en trädgård. Så ska ett kinesiskt ordspråk lyda och det finns mycket visdom i den tanken. En trädgård behöver vård men överraskar och belönar den trägne. Trädgården lever enligt årscykeln och skänker glädje, även i dvala.

Tålamod och kunskap

När blomknopparna bidar eller jordgubbarna mognar är trädgårdsglädjen som störst. Varje planta, buske och ört har sin speciella egenart. Ekologi och hållbart odlande är dessutom speciellt viktigt idag. Du når bästa möjliga resultat med rätt kunskap om till exempel särskild jordmån och eget gödselvatten.

Det lönar sig utan tvivel att ta hjälp av de som kan mer om trädgårdsskötsel. Pålitliga proffs hjälper dig att vårda din egen täppa med framgång. En trädgård kräver tålamod men med rätta råd ser du resultaten snabbare än om du famlar ensam i informationsdjungeln. Inte utan att många jämför trädgårdsvård med samlevnad och äktenskap.

Delad glädje, dubbel glädje

Då du delar trädgårdsarbetet med en annan, delar du också glädjen över allt grönt som spirar fram. Trädgården är sedan urminnes tider symboliskt kärlekens sköte. Ni sår frön, vattnar och vårdar, och gläds över det som tar sig uttryck i grönska och färg. Med händerna i myllan och jorden under fötterna är ni tillsammans samtidigt allra närmast livets ursprung: jorden och livets under.